24.–27. junij 2019 Gertrude Jekyll in stara Anglija

24. junij. Zbor na letališču Gatwick ob 12.30. Z manjšim avtobusom se bomo odpeljali do parka Petworth, po katerem se bomo tudi sprehodili. Park je znan po tem, da ga je načrtoval Capability Brown za svoje bele jelene in za prelepi okrasni vrt, ki obdaja hišo, prav tako zanimivo zaradi zbirke čudovitih slik. Po kosilu se bomo imeli priložnost sprehoditi po vasici Petworth, uživati ​​v krasnih starinarnicah in še več. Ob koncu dneva se bomo odpravili v bližnji Midhurst, kjer bomo ostali naslednjih nekaj dni. Sprehodili se bomo po vasici in občudovali staroveške hiše, ki pripovedujejo tisočletno zgodovino. Spali bomo v gostišču Angel Inn.

25. junij. Danes se bomo odpravili v kraj, ki med ljubitelji angleških vrtov velja za enega najpomembnejših (in najlepših). Zjutraj bomo namreč obiskali Munsted Wood, hišo Gertrude Jekyll, ki jo je posebej zanjo zgradil Edwin Lutyens – hišo je načrtovala sama in v njej opravljala vrtnarske poskuse, zbrane v številnih zapisih, ki so za vedno spremenili način vrtnarjenja v Angliji in po svetu. Popoldne bomo obiskali še en čudovit zasebni vrt, ki ga je ustvarila Gertrude Jekyll. Spanje v gostišču Angel Inn.

26. junij. Danes se bomo sprehodili po slikoviti pokrajini vzdolž reke do čudovitega posestva Woolbeding, doma družine Sainsbury (da, tistih, ki imajo v lasti verigo trgovin). Tu nas bodo navdušila zasnova tega zelo priljubljenega in pametno zasnovanega vrta, pa tudi čudovita arhitektura. V popoldanskih urah se bomo sprehodili po parku Parham House, kjer bomo obiskali vrtove in starodavno graščino.

27. junij. Danes bomo obiskali našega prijatelja Anthonyja Paula, vizionarja in prefinjenega krajinskega arhitekta, ki je s svojo ženo Hannah ustvaril park/galerijo skulptur, skrito v tisočletnem gozdu. Zbor na letališču ob 16.30.

Cena za dvoposteljno sobo 980 EUR, doplačilo za enoposteljno sobo 180 EUR. Delež plačila v gotovini znaša 50 GBP.Cena vključuje večerje, vse vstopnine, vodene oglede, avtobus z dvojezičnim spremljevalcem od zbora na letališču na prvi dan in do konca potovanja.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s