SICILIJA

Umirjen, a pester teden nepozabnih doživetij. Navdihujoče potovanje v intimnost zasebnih vrtov, ki jih bomo odkrivali po vsej vzhodni obali Sicilije. Potovanje bomo začeli v Kataniji, kjer seveda ne bo manjkal panoramski sprehod na Etno, voden ogled tega čudovitega baročnega mesta z bučno tržnico ter obisk najlepših zasebnih vrtov na tem področju. Šli bomo po stopinjah Ettora Paternoja, ki je, kot strasten vrtnar, začel gibanje velikih sicilijanskih vrtov v 50-ih letih. 

Na polovici potovanja se bomo za dve noči preselili v Noto, da bomo lahko v celoti izkusili čar tega baročnega mesteca in njegove nedotaknjene narave. Od tu se bomo odpravili na sprehod po lokalnih kanjonih, bogatih z divjimi rastlinami, ki smo jih vajeni videvati v drevesnicah in v zanimiv rezervat Vendicari, kjer bomo poleg čudovitih ptic selivk občudovali tudi raznovrstno divje rastlinje. Rezervat velja za enega najbogatejših področij, poraslim z divjim rastlinjem v Evropi.

Naše potovanje bomo zaključili v provinci Ragusa, čigar podeželje je v vsakem smislu krepostno in na katero so njeni prebivalci upravičeno ponosni. Nastanjeni bomo v čudovitem mestecu Sampieri na vzhodni obali.

Po dolgih sprehodih po plaži bomo odkrivali številne zanimive sredozemske rastline, poskusili bomo veliko sicilijasnkih dobrot, občudovali neverjetne zasebne vrtove, predvsem pa bomo spoznali čudovite ljudi, ki vse to omogočajo in ki se spopadajo s kruto resničnostjo, o kateri slišimo veliko pogosteje kot o njenih naravnih lepotah. 

Smo majhna, butična agencija, specializirana za pristna doživetja v sozvočju z naravo. Potovanja so organizirana za zelo majne skupine, s čimer se ohrani intimnost in povezanost, ki se vzpostavi ob takem načinu potovanja. Ker resnično želimo ostati osredotočeni na pristno doživetje potovanja, je naš itinerarij dobro premišljen in podkrepljen z večletnimi osebnimi izkušnjami. Vse nastanitve in ljudi, s katerimi se bomo srečali tudi osebno poznamo in že leta ohranjamo prisrčen prijateljski odnos, a še vedno na profesionalni ravni.

Zato se naša potovanja vedno začnejo na destinaciji. Prevoz do letališča ter letalski prevoz si potniki organizirate sami, mi pa se vam 100% posvetimo od trenutka, ko prispete na destinacijo.

Vsekakor pa pri organizaciji datuma potovanja upoštevamo tudi cene letalskih vozovnic, da, kolikor lahko, naredimo potovanje tudi finančno dostopno. Zato vam običajno predlagamo najugodnejši letalski prevoz na destinacijo.

18.-25. maj 2020

Odhod: Let iz Trevisa ob 12:55

Povratek: Večerni let iz Katanije ob 19:30

 1. DAN (18.5.): Prihod na letališče v Kataniji ob 14.40. Takoj se odpravimo v čudovito mesto Acireale na ogled Cav Pennisi in čudovitega skritega vrta, kjer se vsako leto organizira poletni glasbeni festival. Večer zaključimo z okusno večerjo v Acirealeju. Po večerji odhod proti prvi nastanitvi, turistični kmetiji Casa La Carrubazza, ki bo naša postojanka za naslednje 3 noči. 
 2. DAN (19.5.): Dan bomo začeli z obiskom čudovitega vrta Ettora Paternòja. Danes za vrt skrbi gospa Barbara Notarbartolo, ki mu je povrnila nekdanji sijaj. Nato se bomo odpravili do koče Sapienza na Etni in se po tipičnem kosilu sprehodili v družbi botaničnega vodnika med brezami posebne vrste, ki rastejo na Etni, in s čudovitim pogledom na zaliv Katanije.
 3. DAN (20.5.): Po zajtrku nas čaka voden ogled starega mestnega jedra Katanije, tržnice na trgu Piazza Carlo Alberto, voden ogled palače Palazzo Biscari, lahko kosilo s tipičnimi sicilijanskimi specialitetami v centru mesta in ogled botaničnega vrta. Preživeli bomo prijetno popoldne pri Giulii in Michelu Gravina, v njunem privatnem vrtu s čudovitim pogledom na zaliv Katanije. Pri njih si bomo privoščili tudi večerjo.
 4. DAN (21.5.): Po zajtrku odhod proti jugu, kjer se bomo potopili v svet princese Miki Borghese v Bivieru. Ogledali si bomo tamkajšnji čudovit, poetični vrt z organskim nasadom pomarančevcev. Obiskali bomo njihovo kmetijo, čas pa bo tudi za degustacijo njihovih naravnih sokov. Popoldan se odpravimo v Noto, kjer bo čas za prosto raziskovanje in nakupovanje. Nočitev v Notu.
 5. DAN (22.5.): Po zajtrku lahkoten sprehod po naravnem rezervatu Vendicari, z lokalnim botaničnim vodnikom. Kosilo na turistični kmetiji znotraj rezervata. Popoldan ogled slikovitega malega mesteca Marzamemi, ki se nahaja na obali Jonskega morja. Nočitev v Notu.
 6. DAN (23.5.): Po zajtrku se odpravimo v Ragusa na ogled starega mestnega jedra Ragusa Ibla, kjer si z lokalnim botaničnim vodnikom ogledamo ozko dolino cava dIspica, nato vrt Ibleo in čudovito baročno arhitekturo. Nadaljujemo v Modico h družini Statella v Villi Spaccaforno. Gre za elegantno staro vilo, ki jo obdaja prekrasni vrt, ki ga je uredil Ettore Paternó, danes pa zanj z ljubeznijo skrbi družina, ki nam bo pripravila tudi prigrizek. Nato se odpravimo proti našemu naslednjemu cilju: mestecu Sampieri, kjer bomo naslednja dva dni prenočili.
 7. DAN (24.5.): Dopoldan si bomo privoščili čudovit sprehod ob obali do nekdanje zapuščene opekarne (mogoče jo poznate iz italijanske TV-nadaljevanke o komisarju Montalbanu). Uživali bomo v lepoti tamkajšnje botanike v stiku z morjem. V popoldan bomo vstopili s sprehodom po slikovitem baročnem mestecu Scicli. Povratek v Sampieri in nočitev.
 8. DAN (25.5.): Na poti v Katanijo si bomo v Villasmundo ogledali vrt, ki ga nedvomno lahko imenujemo najlepši vrt na Siciliji – dei Marchesi di San Giuliano. Polni novih doživetij in prijetnih vtisov se bomo odpravili proti letališču, kamor bomo prispeli okrog 18.00 ure.

Cena potovanja ob minimalnem številu 7 potnikov: 

1.590 eur v dvoposteljni sobi

Doplačilo za enosposteljno sobo: 180 eur

Posebna ponudba, ki velja do 29.2.2020:

1.490 eur v dvoposteljni sobi (doplačilo za enoposteljno sobo: 180 eur)

ali

potovanje, z vključenim povratnim letom Treviso – Katanija – Treviso z 20kg prtljage in s transferjem na letališče:

1.710 eur

Odhod iz Ljubljane 18.5.2020 ob 8. uri, prihod v Treviso ob 11. uri.

Let iz Trevisa ob 12.55, pristanek v Kataniji ob 14.40.

Let iz Katanije 25.5.2020 ob 19.30, pristanek v Trevisu ob 21.15.

Odhod iz Treviso ob 22. uri, prihod v Ljubljano ob 1. uri.

Možnost zavarovanja rizika odpovedi: 7% na ceno potovanja

Cena vključuje:

 • prevozi na Siciliji
 • 7 polpenzionov (zajtrk v lokalnih Bed&Breakfast , lahko kosilo s kozarcem rdečega vina na poti)
 • 1x večerja pri zakoncih Gravina
 • vse vstopnine
 • vsi ogledi z lokalnimi vodniki
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV

Na potovanje se prijavite z izpolnitvijo obrazca na naši spletni strani (zavihek Rezervacije).

Pogoji plačila:

50% cene potovanja ob rezervaciji.

50% cene potovanja en mesec pred potovanjem.

Imetnik kartice: ERICA VACCARI d.o.o.

Naslov imetnika kartice: Kraška ulica 2, 6210 Sežana

Banka: Banka Intesa San Paolo d.d., Pristaniška ulica 14, 6502 Koper – Slovenija

Koda Bic/Swift: BAKOSI2X (na zahtevo vaše banke dodajte potrebno številko ‘x’)

IBAN: SI56101000051453257

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s