SICILIJA

Umirjen, a pester teden nepozabnih doživetij. Navdihujoče potovanje v intimnost zasebnih vrtov, ki jih bomo odkrivali po vsej vzhodni obali Sicilije. Potovanje bomo začeli v Kataniji, kjer seveda ne bo manjkal panoramski sprehod na Etno, voden ogled tega čudovitega baročnega mesta z bučno tržnico ter obisk najlepših zasebnih vrtov na tem področju. Šli bomo po stopinjah Ettora Paterno-ja, ki je, kot strasten vrtnar, začel gibanje velikih sicilijanskih vrtov v 50.-ih letih. 

Na polovici potovanja se bomo za dve noči preselili v Noto, da bomo lahko v celoti izkusili čar tega baročnega mesteca in njegove nedotaknjene narave. Od tu se bomo odpravili na sprehod po lokalnih kanjonih, bogatih z divjimi rastlinami, ki smo jih vajeni videvati v drevesnicah in v zanimiv rezervat Vendicari, kjer bomo poleg čudovitih ptic selivk občudovali tudi raznovrstno divje rastlinje. Rezervat velja za enega najbogatejših področij, poraslim z divjim rastlinjem v Evropi.

Naše potovanje bomo zaključili v provinci Ragusa, čigar podeželje je v vsakem smislu krepostno in na katero so njeni prebivalci upravičeno ponosni. Nastanjeni bomo v čudovitem mestecu Scicli, ki velja za neodkriti dragulj sicilijanske vzhodne obale.

Po dolgih sprehodih po plaži bomo dkrivali številne zanimive sredozemske rastline, poskusili bomo veliko sicilijasnkih dobrot, občudovali neverjetne zasebne vrtove, predvsem pa bomo spoznali čudovite ljudi, ki vse to omogočajo in ki se spopadajo s kruto resničnostjo, o kateri slišimo veliko pogosteje kot o nejnih naravnih lepotah. 

Smo majhna, butična agencija, specializirana za pristna doživetja v sozvočju z naravo. Potovanja so organizirana za zelo majne skupine, s čimer se ohrani intimnost in povezanost, ki se vzpostavi ob takem načinu potovanja. Ker resnično želimo ostati osredotočeni na pristno doživetje potovanja, je naš itinerarij dobro premišljen in podkrepljen z večletnimi osebnimi izkušnjami. Vse nastanitve in ljudi, s katerimi se bomo srečali tudi osebno poznamo in že leta ohranjamo prisrčen prijateljski odnos, a še vedno na profesionalni ravni.

Zato se naša potovanja vedno začnejo na destinaciji. Prevoz do letališča ter letalski prevoz si potniki organizirate sami, mi pa se vam 100% posvetimo od trenutka, ko prispete na destinacijo.

Vsekakor pa pri organizaciji datuma potovanja upoštevamo tudi cene letalskih vozovnic, da, kolikor lahko, naredimo potovanje tudi finančno dostopno. Zato vam običajno predlagamo najugodnejši letalski prevoz na destinacijo.

7.-15. april 2020

Odhod: Let iz Benetk ob 19:45

Povratek: Večerni let iz Katanije 22:05

 1. DAN (7.4.): Prihod na letališče v Kataniji in odhod proti prvi nastanitvi, turistični kmetiji Casa La Carrubazza, ki bo naša postojanka za naslednje 4 noči. 
 2. DAN (8.4.): Po zajtrku ogled čudovitega vrta Ettore-ja Paternó-ja, ustanovitelja Casa La Carrubbazze. Po lažjem kosilu-pikniku na njihovi terasi se bomo odpravili proti Acirealu, kjer bomo obiskali Cav Pennisi in njegov čudovit skriti vrt, kjer se vsako leto organizira poletni glasbeni festival. Večerja. Vrnitev v Carrubbazzo in nočitev.
 3. DAN (9.4.): Po zajtrku nas čaka voden ogled starega mestnega jedra Katanije, tržnice na trgu Piazza Carlo Alberto, voden ogled palače Palazzo Biscari, lahko kosilo s tipičnimi sicilijanskimi specialitetami v centru mesta. Preživeli bomo prijetno popoldne pri Giulii in Michelu Gravina, v njunem privatnem vrtu s čudovitim pogledom na zaliv Katanije. Pri njih si bomo privoščili tudi večerjo.
 4. DAN (10.4.): Po zajtrku odhod proti Taormini, kjer bomo občudovali mesto na vzpetini in njegove znamenitosti. Ogledali si bomo tudi tamkajšnje mestne vrtove, ki so v bistvu mestni park in uživali v senci mogočnih dreves. Popoldan nas čaka lahkoten vzpon na vulkan Etna, kjer bomo občudovali drevesa Betula Etnensis, značilna za to vulkansko pobočje. Po poti nazaj se bomo ustavili na tipični sicilijasnki večerji.
 5. DAN (11.4.): Po zajtrku se bomo poslovili od Carrubbazze, saj nas čaka obisk vrta San Giuliano – najboljšega vrta na celotni Siciliji. Od tam bomo pot nadaljevali proti Notu, kjer sledi voden ogled tega čudovitega mesteca. Nastanitev v Bed&Breakfast prenočišču v Notu.
 6. DAN (12.4.): Po zajtrku lahkoten sprehod po naravnem rezervatu Vendicari, z lokalnim botaničnim vodnikom. Kosilo na turistični kmetiji znotraj rezervata. Popoldan ogled slikovitega malega mesteca Marzamemi, ki se nahaja na obali Ionskega morja. Nočitev v Notu.
 7. DAN (13.4.): Po zajtrku sprehod z lokalnim botaničnim vodnikom po starem delu mesteca Noto, kjer si bomo v eni od tipičnih sicilijanskih gostilnic privoščili tudi lahko kosilo. Popoldan se bomo odpravili proti našemu naslednjemu cilju: mestecu Scicli, kjer bomo naslednja dva dni prenočili v prav posebnem hotelu, raztresenem po centru mesteca.
 8. DAN (14.4.): Po skupnem sicilijanskem zajtrku, bogatem z lokalnimi dobrotami se bomo zapeljali do mesteca Sampieri in si privoščili čudovit sprehod po plaži do mesta Fornace (mogoče ga poznate iz filma o Montalbanu). Uživali bomo v lepoti tamkajšnje botanike v stiku z morjem. V popoldan bomo vstopili s sprehodom po Modici, kraju, znanem po svojih gastronomskih specialitetah. Ogled in okrepčitev v zgodovinski rezidenci Villa Spaccaforno z njenim lastnikom Cav. Franzo Bruno Statella, velikim ljubiteljem vrtov in prijateljem Ettora Paternó-ja, s katerim sta vrt ustvarila. Povratek v Scicli in nočitev.
 9. DAN (15.4.): Odhod proti Caltagironeju, kraju, znanem po keramičarskih delavnicah, kjer boste lahko kupili katerega od tipičnih keramičnih izdelkov. Prosto za kosilo, ogled trga Piazza Armerina, Ville II Casale, kjer bomo občudovali neverjetne mozaike. Pozno popoldan bomo naše potovanje zaključili v Bivier-u, domu princese Miki Borghese. Ogledali si bomo tamkajšnji čudovit, poetični vrt z organskim nasadom pomarančevcev. Obiskali bomo njihovo kmetijo, čas pa bo tudi za degustacijo njihovih naravnih sokov. Polni novih doživetij in prijetnih vtisov se bomo odpravili proti letališču, kamor bomo prispeli okrog 20.00 ure.

Cena potovanja ob minimalnem številu potnikov 7: 

1590 eur v dvoposteljni sobi

Doplačilo za enosposteljno sobo: 240 eur

Povraten let Benetke – Katanija – Benetke s 15kg prtljage (na dan 10.12.): 147 eur

Povraten transfer na letališče iz Celja/Ljubljane: 60 eur

Možnost zavarovanja rizika odpovedi: 7% na ceno potovanja

Rezervacije se zaključijo z 20. 12.

Cena vključuje:

 • prevozi na Siciliji
 • 8 polpenziov (zajtrk v lokalnih Bed&Breakfast , lahko kosilo s kozarcem rdečega vina na poti)
 • 1x večerja pri zakoncih Gravina
 • pokušnja sokov v Bivieru
 • vse vstopnine
 • vsi ogledi z lokalnimi vodniki
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s