Rožni vrtovi in podeželski vrtovi jugozahodne Anglije 11.-14. junij 2020

11.-14. junij 2020

Predstavljam vam zares posebno potovanje v staroangleško pokrajino, ki mi je še najbolj pri srcu in leži na jugovzhodnem delu Britanskega otočja – Somerset, Dorset in Devon.

To je potovanje, na katerem bomo odkrivali kraje, ki se uvrščajo med najbolj avtentične in prijazne v zgodovinski Angliji. Dokaj neraziskan del, poln prelepih t. i. cottage gardens, s starimi hišami v zaspani pokrajini, z zlato obalo in privlačnim morjem. Ogledali si bomo zelo stare vrtove, kot so Cothay Manor iz 15. stoletja ali Mapperton s hišo v elizabetinskem slogu ter osupljivo lep italijanski vrt. Obiskali bomo tudi modernejše vrtove, kot je na primer vrt, ki ga je zasnovala Gertude Jekyll, nekaj najlepših primerov vrtov Cottage Garden.

1. dan: Let Benetke – Bristol, zbor potnikov ob 13.00 in odhod v Hiton St. George, kjer se bomo nastanili v pubu 4*. Takoj bomo začeli raziskovati bližnjo okolico, obiskali bomo enega najznamenitejših vrtov Cottage Garden v tem delu. East Lambrook je vrt pokojne Margery Fish, slavne plantswomanin pisateljice o vrtnarjenju. Še vedno je viden njen naravni dar za spročeno in neformalno kombiniranje starih in modernih nasadov.

2. dan: Danes se bomo preseliliv bližino Devona, kjer bomo obiskali našo drago prijateljico in odlično oblikovalko vrtov v njeni hišici cottage garden Cleave Hill, ki stoji v najboljidilični pokrajini,  kar si jo lahko zamislimo; popoldne pa bomo obiskali vrtove njenih staršev – Burrow Farm, umetniško delo, ki je v stalnem razvoju že od leta 1980. Zvečer se bomo odpravili v klet za okušanje brandyja,v bližini naše nastanitve, kjer nam bodo pripravili degustacijo.

3. dan: Današnji obisk je namenjen dvema najlepšima in najpomembnejšima vrtovoma Somerseta: Hestercombe in Dvorec Cothay. Vrtovi Hestercomba so še en triumf Edwina Lutyensa in Gertrude Jekyll – eden je odgovoren za arhitekturno postavitev, s potoki, bazeni, stopnicami, pergolami in nasadi pomaranč, druga pa za ognjevit botanični del, ki ga dopolnjuje prekrasen razgled na Taunton Vale.

4. dan: Povratek proti letališču v Bristolu, s postankom in obiskom vrta galerije moderne umetnosti Hauser & Wirth.


Datum: 11.–14. junij 2020, CENA NA OSEBO: 1.050 EUR v dvoposteljni sobi; doplačilo za enoposteljno sobo 130 EUR.

V ceno je vključeno: kombi s klimatsko napravo in z voznikom, ki nas bo odpeljal z letališča in nas bo vozil ves čas potovanja, 3 nočitve v nastanitvi B&B visoke kakovosti, vstopnine in vodeni ogledi vrtov po programu. 

V ceno ni vključeno kosila, pijače pri večerji, turistično zavarovanje, zavarovanje rizika odpovedi potovanja, let in prevoz na letališče ter vse, kar ni izrecno navedeno zgoraj.

Riziko odpovedi znaša 7% celotnega zneska za potovanje.
Prijavite se na prenotazioni@viaggifloreali.com pri čemer nam sporočite število udeležencev, vrsto želene sobe (enoposteljna/dvoposteljna/zakonska) in nakažete 50 % akontacije. 50 GBP vplačate v skupno blagajno v gotovini v Veliki Britaniji.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s